Körömgomba lézeres kezelése 

A lézeres körömgomba eltávolítás egy olyan megoldás, mellyel a probléma gyökeresen szüntethető meg, gyógyszeres kezelés és fájdalmas beavatkozás nélkül! A lézeres kezelés nemcsak a leggyorsabb, hanem a leghatékonyabb módszer is a mai orvostudományban. 

Körömgomba tünetei

A körmeiden, vagy a körömágyadon sárga csíkok keletkeznek, a köröm lemezessé vált, elfehéredett, elszíneződött, megvastagodott, nehezen vágható, vagy fehér színű anyag gyűlt össze alatta. A körömágy gyakran begyullad, duzzadt.

Jelentkezhet fájdalom az ujjbegyekben, kellemetlen szag kísérheti a jelenséget, ráadásul a fertőzött köröm elválhat a körömágytól is. Fertőzésre utalhat még a köröm hegye alatt megjelenő fehér vagy sárga folt is.

A probléma megszüntetése lézeres kezeléssel fájdalommentes, tartós és a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer.

A körömgomba kezelése

A kezelés alkalom száma függ attól hogy mióta áll fenn a fertőzés, és hogy milyen állapotban van a köröm. Enyhébb fertőzések esetén akár már 1-2 alkalom is eltüntetheti a nemkívánatos körömgombát! Súlyosabb esetekben a kezelés 4-6 hétre is tehető, ami abból adódik, hogy a teljes felépüléshez meg kell várni a beteg körömrész komplett lenövését. A kezelés végére a sérült köröm helyén új és egészséges szaruréteg nő! A körömgomba fertőzés nem múlik el magától, sőt, kezelés nélkül rosszabbodhat is a helyzet, ugyanis az addig egészséges körmöket is könnyen megfertőzheti.

Lényege, hogy egy speciális, nagy energiájú lézerrel sérülés és abszolút fájdalommentesen kezelik a gombás körmöt. Ez a lézer elöli a gombákat, így lehetőséget teremt arra, hogy a körömgomba gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyítható legyen.

Feltételek a gyors, tartós és teljes gyógyulásért

A cipő, a zokni és a láb (az érintett terület) folyamatos fertőtlenítése a kezelés alkalmával adott információk szerint.

A kezelés első hónapjában a lassú körömnövekedés miatt általában alig észrevehető a javulás a körmön, ezért nagyon fontos, hogy kitartó legyél!

A lézeres kezeléssel nem sérül a köröm és végérvényesen megszüntethető a körömgomba! Az eredmény pedig nem más, mint az újra egészségesen szép körmök és az ezzel járó tökéletes komfortérzet a mindennapok történéseire!

Érképletek lézeres kezelése

Értágulatok életkortól függetlenül öröklött vagy hormonális okokra visszavezethetően alakulhatnak ki. Nagyon gyakori az arcon és a lábon megjelenő hajszálértágulatok, apróbb visszerek, amelyeket nem tudnak viselőik elrejteni, zavarónak érzik azokat a mindennapokban. 

Milyen típusú értágulatot kezelhetünk lézerrel?

 • Hajszálértágulat: egy vékony kitágult érszakasz a bőr felszíni rétegében 0.2-1mm-es vastagságig. Bárhol kialakulhatnak a bőrfelszínen, de leggyakrabban az orr körül, áll, orcák, látható. A lábon is megjelenhetnek, pl. combokon.
 • Apróbb visszerek: (3mm-vastagságig) ezek elsősorban a lábon alakulnak ki, ahol fokozott hidrosztatikai nyomásnak vannak kitéve.
 • Tűzfolt: (Naevus flammeus) születéskor már meglévő értágulat, leggyakrabban a tarkótájon észlelhető
 • Seprűvéna: elsősorban a lábon alakul ki egy pontból sugárszerűen vékony erek ágaznak ki
 • Haemangioma: általában öröklődő tulajdonság. A bőrfelszínen 0.2-5-6mm-es piros, vagy lila színű békés képletek. Ha sérülnek, ijesztő mértékben vérezhetnek.
 • Rosacea

Hogyan hat a lézer az értágulatok eltávolítása esetén?

A bőrbe hatoló lézerfény-nyaláb elnyelődik a hemoglobinban, azaz a vérfestékben. A vér megalvad az érben, majd rövid idő múlva szervezetünk gondoskodik a sérült erek felszívódásáról. A lézer nagyon pontosan irányítható, nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen. A kezelés ideje pár perctől fél óráig tarthat – a kezelendő felület nagyságától függően. A kezelés enyhe melegségérzéssel jár.

Kezelhető területek: legtöbbször az arcon és a lábon fordulnak elő értágulatok, de bármely testrészen végezhető lézeres kezelés.

Miért előnyös a lézerrel végzett érkezelés?

 • Végleges megoldás a hajszálerek eltüntetésére.
 • Nagyon rövid idő alatt látványos eredmény érhető el.
 • Nem jár fájdalommal.
 • Pontosan irányítható, biztonságos eljárás.
 • A bőr gyorsan regenerálódik.
 • Nem alakul ki heg a kezelés helyén.

 A lézeres érkezelés eredménye gyorsan észlelhető

 • A vastagabb hajszárerek jelentősen halványodnak kezelésről kezelésre, mígnem teljesen felszívódnak.
 • A kisebb hajszálerek szinte azonnal eltűnnek már az 1. kezelés után.

Mit kell tenni a lézeres érkezelés előtt?

Napfénytől óvakodni és a szolárium használatát mellőzni kell!

Mit kell tenni a lézeres érkezelést követően?

A kezelés után a bőr piros, duzzadt, ödémás, viszkető lehet, mely pár órán belül enyhül. A pirosság 1-2 nap után múlik. A kezelés után fokozott fényvédelem javasolt. Szolárium kerülendő!

Általánosságban 1-2 kezelés javasolt.

Éranyajegyek, Pigmentfoltok eltávolítása  lézerrel

Nagyon gyakori igény a bőr pigmentfoltjainak eltüntetése, amelyek a túlzott napozás, UV sugárzás vagy vegyi anyagok (gyógyszerek, fogamzásgátló tabletták) hatására jelennek meg vagy fokozódnak, növekednek  a bőrön. A zavaró pigmentfoltok jelentős része azonban ma már  lézeres kezelésekkel nagyrészt eltüntethetőek.

Milyen pigmentfoltokat távolíthatunk el lézer segítségével?

 • szeplő
 • időskori pigmentfolt
 • májfolt

Hogyan hat a lézer pigmentfoltok eltávolítása esetén?

A bőrbe hatoló  lézerfény-nyaláb eltávolítja (szétbontja) a pigmentsejteket,  közben regenerálódik a bőrfelületet. A hő hatására a bőr összehúzódik és fokozódik a kollagéntermelés. A kezelés ideje pár perctől fél-egy óráig tarthat, ez szintén a bőrfelület nagyságától függ.

Kezelhető területek: arc, nyak, dekoltázs, kézfej, hát

Mit kell tenni a lézeres pigmentfolt eltávolítást követően?

A kezelés után a bőr piros, duzzadt, ödémás, viszkető. Otthonában a gyógyulást elősegítő krémekkel látjuk el páciensünket. 

Kb. 1-2 hét alatt lezajlik a teljes gyógyulás folyamata. A kezelés után fokozott fényvédelem javasolt fél-egy éven keresztül! Szolárium kerülendő!

Lézeres kezelések árak

Lézeres körömgomba kezelés (alkalmanként)

1 ujj5 000 Ft
Minden további ujj2 000 Ft
Kéz vagy láb ujjai12 000 Ft

Pigmentfoltok és érképletek lézeres eltávolítása

5 000 – 15 000 Ft

Dr. Faddi Erika

Telefon: +36 30 955 7287