Tetoválás eltávolítás

Tudnivalók lézeres  KEZELÉS ELŐTT

A kezelés előtti pár napban célszerű a kezelendő területet hidratálni, testápolót használni, hogy a bőre minél puhább legyen a kezelés napján. Így kevésbé fog előfordulni vérzés, sebesedés, mely nagymértékben befolyásolja a gyógyulás hosszát. Amennyiben olyan területen található tetoválása, amit szőrt fed, a kezelés előtti napon borotválja le, ugyanis a szőr megakadályozza a lézer megfelelő rétegbe jutását, ami az eredményességet befolyásolja.

KEZELÉS ALATT

Kezelés alatt meleg, szúró érzést fog érezni. Ahhoz, hogy a tetoválása látványosan tűnjön el, fontos a pontos paraméter beállítás, ezért az első alkalommal szakértőnk fokozatos beállításokkal megkeresi azt a paramétert, amely tökéletes az Ön bőr és tetoválás típusának. Kérjük, a kezelés alatt adjon pontos és alapos visszajelzést a kezelőnek arról, mit érez kezelés közben. Amennyiben erős fájdalmat, égést vagy egyéb fájdalmat érez, azonnal jelezze. Kérésére a kezelés közben is lehetőség van a már kezelt és égő terület hűtésére, nyugtatására.

MELLÉKHATÁSOK

A kezelést követően bőrpír és duzzanat, hólyagosodás, pontszerű vérzés tapasztalható pár órán vagy napon keresztül. Amennyiben a kezelt terület ég és begyulladt, érdemes gyulladás csökkentő, antibiotikumos vagy ezüst-kolloidos krémet (pl.: dermazin) használni rá. A pirosodás fennmaradhat akár 3-4 napig is, ameddig a bőre nem nyugszik és gyógyul meg. A gyógyulás aktív fázisában – a kezelést követő 3-4 napban- mindig tartsa tisztán a felületet, amennyiben ruhát visel, vagy olyan behatások érhetik érdemes folpack-kal lefedni azt. Fontos, hogy amikor hazaér vegye le a fóliát, hiszen a levegő és a szellőztetés jó hatással van a gyulladt területre. A kezelt tetoválást ápolja fito C Panthenol bőrnyugtató Szérummal és Bephanten -nel, ami a hámosodást segíti elő. Amennyiben a gyulladás meghaladja 7 napot, keresse fel szalonunkat. Miután a kezelt terület már nem piros, duzzadt már nem kell a lefedést alkalmaznia, de a nyári időszakban mindenképp alkalmazzon tovább 50 SPF kémiai faktoros naptejet.

A KEZELÉST KÖVETŐEN

 • A kezelést követő 2 napban kerülje az erős hőhatást a kezelt területen (forró víz, szauna, fürdő, jacuzzi).
 • A kezelést követő 2-3 napban kerülje az erős, intenzív izzadással járó sporttevékenységet.
 • A kezelést követő napokban hideg vízzel és gyengéd tusfürdővel mossa a kezelt területet és ne áztassa.
 • Kérjük, a teljes gyógyulásig ne használjon test peelinget vagy dörzsölő kefét a kezelt területen.
 • Amíg a kezelt terület érzékeny, piros vagy duzzadt, ne érje nap. Utána is javasolt egy 20 SPF fényvédő pl. fitoC Bio Sárgarépa Fényvédő Krém használata.
 • A lekezelt területet fontos, hogy ne kaparja, piszkálja hiszen az mind a fertőzés veszélyt befolyásolja, mind pedig az eredményességet.

Lézeres szőrtelenítés

Hogyan hat a lézer?

A lézeres szőrtelenítés egy orvosi beavatkozás, mely során a nemkívánatos szőrzetet eltávolítják. A lézeres kezelés során a lézersugár a bőrön keresztül a szőrszál gyökeréig jut el. A keletkező hő elöli a szőrtüszőt, mely megakadályozza a későbbi szőrnövekedést. A lézeres kezelés a világos bőrű és sötét szőrű embereknél a leghatékonyabb.

Habár a lézeres szőrtelenítés hatékonyan akadályozza meg a szőrnövekedést, több alkalommal javasolt a kezelés a maximális eredmény elérése érdekében. A hosszútávú eredmény fenntartása érdekében időszakonként ismételt kezelés szükséges

Létezik-e valóban tartós lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés nagyon hosszú, akár évekig tartó eredményt biztosít a hagyományos eljárásokkal szemben! (gyanta, borotva, cérna, epilátor, krém stb.) A tartós szőrtelenítés eredménye a szőrnövekedés fázisaitól függ, minél több alkalommal éri lézer a szőrzetet, annál minimálisabbra csökken a szőrnövekedés egy adott bőrfelületen. A lézeres kezelés maximális hatékonyságához melaninra és a szőrszálak megfelelő fázisban lévő állapotára van szükség.

Milyen területeket lehet lézerrel szőrteleníteni?

A test teljes felületén el tudjuk végezni a kezelést, akár az arc (pl. homlokon, állakon, vagy ajkak felett megjelenő szőrszálak) a törzs bármely része, beleértve a mellbimbó körülötti részeket, vagy a teljes intim terület. 

Miért kell többször ismételni a kezelést?

A szőrnövekedés fázisai

Növekvő – anagén fázis: mind a nőknél mind a férfiaknál egy adott időben a testszőrzetnek kb. 15-20 %-a anagén fázisú. Ilyenkor, melanin termelődése mellett a szőrszál direkt kapcsolódik a szőrtüsző sejtjeihez, mely biztosítja lézersugár közvetlen útját. Ebben a fázisban a leghatékonyabb a lézeres szőrtelenítés.

Pihenő – katagén fázis: pár hétig tartó állapot, amikor a szőr már nem nő, de nem is hullik még ki. Hamarosan sor kerül a szőrszár kilökődésére. Ebben a szakaszban a lézer és az IPL veszít a hatásosságából.

Elhulló – telogén fázis: a szőrcsatornában lévő szőrszál elveszíti a kapcsolatot a szőrtüsző sejtjeivel és fokozatosan kihullik, majd egy újabb szőrszál növekedése indul el. Ilyenkor is kevésbé hatásos a lézer és az IPL.

Lézerrel (és IPL-lel) csak a növekedési (anagén) fázisban lévő szőrtüszők kezelhetők hatékonyan, ezért van szükség a kezelés többszöri megismétlésére. 6-8 hetente javasolt a kezelés összesen 6-8 alkalommal.

Milyen kockázatai vannak a lézeres szőrtelenítésnek?

A lézeres szőrtelenítés nem garancia a 100%-ig tartós szőrtelenítésre. Néhány szőrszál ellenálló lehet a lézeres kezeléssel szemben, vagy a kezelés után visszanő. A kezelést követően jelentkező szőrszálak mind halványabb tónusúak, vékonyabbak, puhábbak.

 A leggyakrabban előforduló mellékhatások a lézeres szőrtelenítés során

 • Bőrirritáció: időleges diszkomfortérzés, kipirosodás és duzzanat fordulhat elő. Ezek a tünetek pár óra múlva enyhülnek, ill. teljesen visszahúzódnak.
 • Pigmentek változása: a lézeres szőrtelenített területen a bőr tónusa sötétebbé vagy világosabbá válhat.

Ritkán, a lézeres szőrtelenítés hólyagképződéshez, pörkösödéshez, hegek kialakulásához, vagy egyéb a bőr textúráját érintő változásokhoz vezethet. Lézeres szőrtelenítés nem javasolt a szem körüli területen, az esetleges szemészeti károsodások miatt.

Hogyan készüljünk a lézeres szőrtelenítésre?

Konzultáció

 • Az anamnézis felvétele.
 • A kezelés előnyeinek, kockázatának megbeszélése.
 • Fotó készítése a hosszútávú kezelés hatékonyságának a megítélésére.
 • A kezelési terv és a költségek egyeztetése.

A kezelés előtt

 • Napozás: a napozás növeli az esetleges mellékhatások kialakulását. Bizonyos protokollok alapján a kezelés előtt 6 hétig nem javasolt a napozás.
 • Kerülni kell a szőrszálak gyantázását, szedését: ezek a technikák csökkentik a lézeres szőrtelenítés hatékonyságát.
 • Borotválkozás: tanulmányok javasolják a kezelés előtt egy nappal, mert javítja a beavatkozás hatékonyságát.

A lézeres kezelés után a bőr kivörösödhet, duzzadttá válhat, égő jellegű fájdalom jelentkezhet.

A kezelés után kerülni kell az UV sugarakat (napfény, szolárium). Fényvédő krém rendszeres és megfelelő használata javasolt.

Kezelés gyakorisága

A szőrszálak különböző életciklusa miatt több kezelés szükséges (6-8) szükséges. A hosszútávú eredmény megőrzése érdekében általában évente egy emlékeztető kezelést javasolunk.

Carbon peeling – Carboxy therápia

Ennek az eljárásnak a fő komponense a szén-dioxid, amely behatol a bőrbe, ezzel növelve a sejtek oxigénellátását. Nincs szükség semmilyen invazív kezelésre, sem injektálásra, sem gépi közreműködésre.

45 perces Carboxy terápia különösen ajánlott az alábbi esetekben:

 • sápadt, színtelen bőr
 • problémás, szeborreás bőr
 • rosacea
 • anti-aging, bőrfeszesítés
 • ráncok és finom vonalak csökkentése
 • szem körüli sötét karikák
 • halványítás (öregségi foltok)

A Carboxy terápia hatékony és gyors megoldást nyújt, bőrtípustól és életkortól függően a kezelés után azonnal, vagy másnaptól 2-3 napig látható, érezhető az eredmény: az arc megtelik élettel, a gyulladásos folyamatok csökkennek, a szövetek oxigenizációja miatt üdébb, frissebb, fiatalabb az összkép.

Tetoválás lézeres eltávolítása

6 000 – 16 000 Ft

Lézeres Szőrtelenítés (alkalmanként)

Bajusz6 000 Ft
Áll6 000 – 12 000 Ft
Bikini vonal12 000 – 20 000 Ft
Hónalj12 000 – 14 000 Ft
Alkar20 000 – 30 000 Ft
Lábszár (térdig)44 000 – 56 000 Ft

Calbonos- lézeres arckezelés

18 000 Ft

Hajdú Ildikó